Elk jaar worden diverse bijzondere concerten gehouden in het mooie Hervormde kerkje in Hemmen. Dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod van muzikanten. De concerten worden gegeven op zondag 7 april, zondag 16 juni en zondag 8 september om 15 uur.

Kaartjes

De kaartjes kosten € 10,- per concert. Voor kinderen tot 12 jaar € 5,-. De voorverkoop start per 1 maart bij Brasserie Heerlijkheid tegenover de kerk.

Concertlunch

U kunt voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 19,50.

Het Wagenings Kleinkoor geeft in de serie sfeervolle concerten in het Hervormde kerkje het tweede concert van 2019 op zondagmiddag 16 juni.

 

Het Wagenings Kleinkoor is een klein vocaal ensemble van rond de 24 leden. Onder de artistieke leiding van dirigent Jan Maas zingen we meerstemmige klassieke muziek. De programmakeuze is thematisch en varieert van renaissance tot hedendaags.
Plezier in het samen zingen is belangrijk bij het WKK; we zingen immers voor de lol, en we zingen graag met elkaar. We streven echter wel kwaliteit na: ons doel is om het repertoire zo goed mogelijk te zingen, en hier steeds beter in te worden. We werken met repetitieschema’s zodat de repetities thuis voorbereid kunnen worden. We repeteren wekelijks op de woensdagavond. Daarnaast hebben we een repetitieweekend in elke oefenperiode rond een programma. Gedurende dat weekend wordt er intensief gewerkt aan het repertoire, maar hebben we ook veel lol. Na afloop van de repetitie gaan we altijd wel even naar de kroeg, en de eerste woensdag van de maand borrelen we in de Fietsclub zelf.
Eén à twee keer per jaar verzorgen we een concert in Wageningen en omgeving. Doorgaans zingen we à capella, soms ook werken we samen met instrumentale ensembles of solisten. Bij gelegenheid werken we mee aan speciale concerten, zoals in het kader van Wageningen 750 jaar in 2013. We geven ook graag (al dan niet op verzoek) tussentijdse concertjes.

Het programma op 16 juni in Hemmen:

“Rust”
We hebben een concert voorbereid dat echt recht doet aan het voorjaar, met zijn frisse ochtenden met klare luchten en met zijn stille avonden gevuld met geurende bloesems. We zingen verstilde en verstillende muziek, waaronder veel Scandinavische componisten, maar bejubelen ook het leven; oa:
Silentio van Togni, als begeleiding bij de prachtige basklarinet die de hoofdrol speelt in dit stuk  –   Silence and Music van Vaughan Williams  –  Ohtu Ilu van Pärt Uusberg  –  Water Night van Whitacre  –  Northern Lights van Gjeilo. En niet in het minst de Three Songs van Philip Glass (waaronder There are Some Men).

Ons programma is als volgt (en in deze volgorde):

 

Glass – Three Songs

Wikander – Kung Lilje Kung Valje

Vaughan WIlliams – Silence and Music

Togni – Silentio

Badings – Seikilos

Pärt Uusberg – Ŏhtu Ilu

* intermezzo : Bach – tweestemmige inventies

Diepenbrock – Wanderers Nachtlied

Whitacre – Water Night

Lang – Just (naar het Hooglied)

Gjeilo – Northern Lights

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.