Het tweede sfeervolle concert wordt gegeven op zondag 21 juni om 15.00 uur.

Helaas is dit concert ivm de Coronamaatregelen afgelast

Het optreden wordt verzorgd door:

 

Annemieke IJzerman op harp 

Dick Troost en Erik van der Heijden op orgel en kistorgel

 

Een harp en twee orgels

De combinatie harp en orgel is niet zo vaak te horen. Nog zeldzamer is de combinatie van harp en twee orgels. In de sfeervolle Hervormde Kerk te Hemmen vindt op 21 juni een bijzonder concert plaats, waarin muziek voor één, twee en drie toetsinstrumenten zal klinken, gespeeld op harp en twee kistorgels. Op het programma staan composities uit de 18de, 19de, 20ste en 21ste eeuw van componisten als Händel, Da Bergamo en Debussy.

 

De uitvoerenden

Annemieke IJzerman studeerde hoofdvak harp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het

CNSM in Lyon (Fr). Ze is werkzaam in symfonieorkesten als het Nederlands Philharmonisch

Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en het Orchestre

Philharmonique de Luxembourg. Daarbij geeft ze concerten met haar ensembles Atmos4

(marimbas, piano, harp), Het Utrechts HarpTrio met fluit/altviool/harp, Het Nederlands

Kamermuziek Ensemble (viool, klarinet, cello, harp), Duo23 (2 harpen), duo’s met o.a. altviool,

verschillende (gelegenheids)gezelschappen en treedt ze op als soliste, waarbij ze samenwerking met

andere kunstdisciplines als dans en theater niet schuwt. Haar liefde voor de harp geeft ze graag door

aan haar leerlingen in Utrecht en bij Scholen in de Kunst Amersfoort.

Zie www.annemiekeijzerman.nl

 

Dick Troost studeerde orgel en muziektheorie bij Bé Hollander, vervolgens aan het Utrechts Conservatorium orgel, kerkmuziek en theorie der muziek; directie bij Jan Eelkema. Was vanaf 1967 organist en cantor van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Ede, daarna van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en nadien vanaf 1989 opnieuw in de Lutherse Kerk in Ede. Was docent aan het Muziek- en Danscentrum aldaar en docent muziektheoretische vakken aan het Brabants Conservatorium. Publiceerde een grote verscheidenheid aan vocale en instrumentale composities waaronder vier Passies.

 

Erik van der Heijden kreeg orgellessen van o.a. Bert Wisgerhof, Reitze Smits (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie); klavecimbellessen van Léon Berben en studeerde enkele jaren muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij nam deel aan interpretatiecursussen in binnen- en buitenland bij Albert de Klerk, Jan Willem Jansen, Andrea Marcon en Andrés Cea Gálan. Hij gaf concerten in diverse Europese landen en in Siberië. Momenteel is hij werkzaam bij de Christelijke Hogeschool Ede. Als organist is hij actief in Ede en omgeving. In het kader van het honderdjarig bestaan van het kerkgebouw van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Ede (1918) en het aanstaande vijftigjarige jubileum van het huidige orgel (1970) in dezelfde kerk onderzoekt hij de orgelgeschiedenis van Ede in de periode 1920-1970.

Concertkaartjes en concertlunch

 

U kunt voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid, Kerkplein 10 in Hemmen. De kosten hiervoor zijn € 19,50. (exclusief kaartje)

Voor het reserveren van kaartjes  of de concertlunch kunt u mailen met info@brasserieheerlijkheid.nl of bellen naar 0488-849172

De toegangskaartjes kunnen ook voorafgaand aan het concert bij het kerkje worden aangeschaft. De kaartjes kosten 10 euro p.p. CJP-houders en kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.