Elk jaar worden verschillende sfeervolle concerten gehouden in het mooie Hervormde kerkje in Hemmen. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod van bijzondere muzikanten. U kunt van tevoren kaartjes kopen bij Brasserie Heerlijkheid.

Kaartjes
De kaartjes kosten € 10,- per concert. Voor kinderen tot 12 jaar € 5,-. De voorverkoop start per 1 maart bij Brasserie Heerlijkheid tegenover de kerk.

Concertlunch
U kunt ook voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 17,50.

Ensemble Meriam de Korte op zondag 3 juni 2018 om 15 uur

Ensemble Meriam de Korte
©foto Marloes Daalhuyzen Van Hecke

Het Meriam de Korte Ensemble speelt muziek voor u van bijzondere componisten zoals Arvo Part, Edison Denisov, en de Deense componist Leif Kayser. Zij banen een pad voor het tweede deel van het concert waarin zij de Scandinavische sfeer voortzetten met o.a. gedichten, geïnspireerd op de schilderijen van Edvard Munch en geschreven door beeldend kunstenaar Jan Kerkhof. Zoals De meisjesfjord en De Kamer. Hierop wordt geïmproviseerd door de musici en danser.

Het Ensemble speelt in grote en kleine bezettingen binnen concertzalen maar ook monumenten en ander erfgoed. Eerder mochten zij optreden in Radio Kootwijk en verschillende voormalige koetshuizen, het Stoomgemaal te Lemmer en fabrieksgebouwen. De architectuur en de akoestiek van de ruimte is daarin medespeler. Ook binnen de kerklocatie te Hemmen zal de danser het gebouw een voor u ander gezicht geven, waarin zij vanuit verschillende hoeken en nissen het publiek meeneemt. Kortom een nieuw modern muzikaal, theatraal concert. Geschikt voor jong, jongeren en ouderen.

Ensemble Meriam de Korte bestaat uit Stefanie Liedtke op fagot, Gertie Bruin op klassiek accordeon, Meriam de Korte, alt-mezzo/tekst en Batja ten Kortenaar, dans. Hun programma op bestaat uit 15 stukken van muziek, tekst en dans.
Batja ten Kortenaar studeerde als uitvoerende danser af. Zij is actief als danser, choregraaf en docent. Zij danst in verschillende dans- en theatergroepen in Nederland en Belgie.
Stefanie Liedtke is een veelzijdig musicus, gespecialiseerd in zowel hedendaagse als oude muziek. Zij studeerde fagot en blokfluit en treedt regelmatig op als soliste in binnen- en buitenland en maakt deel uit van verschillende ensembles.
Meriam de Korte studeerde Theater en Klassieke zang. Zij legde zich toe op modern muziektheater. Zij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland met haar ensemble.
Gertie Bruin studeerde aan het conservatorium en speelt klassiek accordeon in verschillende ensembles.

 

Claudia y Manito met ‘Arpamor’ op zondag 23 september om 15.00 uur

Claudia y Manito met ‘Arpamor’

Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid-Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.