Nu de herfst aanbreekt is het ook weer een goed moment om alvast te denken aan het volgende voorjaar als de vogels weer gaan nestelen. Om ze hierbij te helpen  is het hangen van een nestkastje, in bijvoorbeeld je tuin een goede zaak. Daarom gaan we op zaterdagmiddag 2 november in het Dorpshuis,de Oude School Kerkplein 4 te Hemmen ook dit jaar weer een middag organiseren om leuke nestkastjes te maken voor kleine zangvogeltjes. We starten om 14.00 uur met een korte inleiding over het belang van nestkastjes en daarna instructie over het zelf te maken nestkastje. Als alles goed gaat heeft iedereen dan omstreeks 16.00 uur zijn of haar nestkastje klaar.

Kinderen van 6 t/m 13 jaar met hun (groot)ouders zijn van harte welkom.

De kosten zijn € 6.per nestkastje, inclusief al het materiaal dat we hiervoor nodig hebben. Betaling bij binnenkomst. Al het benodigde materiaal wordt als compleet bouwpakket verstrekt en na afloop kunnen de kinderen het kastje mee naar huis nemen.

In verband met de voorbereiding en het beperkt aantal kinderen (20) is het gewenst om je vooraf op te geven via de mail: joopvanworkum@gmail.com.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Joop van Workum  Tel: 06 4288 2897.

Er zullen diverse vrijwilligers aanwezig zijn om de kinderen te helpen.

Voor de (groot) ouders en begeleiders staat de koffie of thee klaar..

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.