Op zaterdagavond 24 november 19.30 uur organiseert CNME Hemmen in de Oude School Kerkplein 4 te Hemmen een sterrenkijkavond voor degenen die zijn geïnteresseerd in wat er zich zoal in het heelal bevindt aan hemellichamen. In een gevarieerd avondvullend programma neemt een enthousiaste amateurastronoom je mee op reis door het heelal.
Met behulp van een planetariumprogramma geven we je informatie over de actuele sterrenhemel waarbij je mogelijk je eigen sterrenbeeld kunt herkennen en bekende planeten als Saturnus of Jupiter.
Verder worden er filmpjes en foto`s vertoond van de planeten die in ons zonnestelsel voorkomen.
Na deze introductie is het de bedoeling om naar buiten te gaan en met behulp van een telescoop de sterrenhemel te verkennen. Hiervoor moet het wel helder weer zijn en dat is dus even afwachten. Mocht er vanwege slecht weer niets te zien zijn op deze zaterdagavond dan is er nog een andere mogelijkheid en wel op 1 van de sterrenkijkavonden in het Geofort te Herwijnen.
Heb je belangstelling voor deze avond dan graag uiterlijk dinsdag 20 november aanmelden via info@ cnmehemmen.nl. Voor vragen over deze avond kan je contact opnemen met Ries Euser 0624133590.
Na aanmelding laten we je tijdig weten of deze avond doorgaat. De kosten voor deze avond bedragen €2,00 p.p.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.