Op zondagmiddag 12 mei organiseert ’t CNME een struintocht door het Loenense bos en de uiterwaarden van de Waal. De tocht staat onder begeleiding van een ervaren natuurgids.

De uiterwaarden van de Waal

De Heerlijkheid Loenen kent een rijke historie aan vroege bewoning en van de voortdurende strijd van de bewoners tegen het wassende water resulterend in de vele dijkdoorbraken en het herstel van de dijken.

Bij de wandeling staat genieten van de natuur voorop. Het is altijd weer een verrassing welke planten en dieren we onderweg tegenkomen. Het bos, de dijk en de uiterwaarden hebben zo hun eigen “bewoners”.

Verrekijker en/of fototoestel komen goed van pas tijdens wandeling. Het dragen van stevige wandelschoenen wordt aanbevolen. De tocht is geschikt voor jong en oud.

We vertrekken om 14.00 vanaf de parkeerplaats aan de Loenensestraat in Slijk Ewijk. De Loenensestraat bereikt door op de Waaldijk de afslag te nemen naar de Loenensedwarsstraat en vervolgens links af de Loenensestraat in te slaan. De parkeerplaats treft u na circa 200 meter aan rechts van de weg.  Het streven is rond 16.00 weer terug te zijn.

Aanmelding voor de wandeling is niet nodig. De wandeling is gratis. Indien u na afloop tevreden bent over de wandeling kunt u een vrijwillige bijdrage doneren ter ondersteuning van het CNME

Op de website www.cnmehemmen.nl vindt u alle andere activiteiten van het CNME.   

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.