Concert kerk Hemmen

Zondag 18 september 2022 om 15.00 uur

Marike Verbeek sopraan en Mary Novell piano

Werken van

Mozart, Liszt, Chopin, Debussy en Gounod

 

Coloratuur sopraan Marike Verbeek studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij summa cum laude haar Masterdegrees behaalde voor Solozang en Opera aan De Nieuwe Opera Academie. Ze studeerde bij Gerda van Zelm, Maria Acda, Cristina Deutekom en Elly Ameling.
Marike verleent als solist medewerking aan oratoria en cantates. In recitals vertolkt ze uiteenlopend liedrepertoire van onder meer Strauss, Wolf, Walton, Mozart, Britten, Schubert, Poulenc, Bernstein en Andriessen. En Marike vertolkt vele operarollen, zowel concertante als geënsceneerd. Zo was ze o.a. te zien en te horen als Despina – Così fan tutte, Miss Wordsworth – Albert Herring, Die Königin der Nacht – Die Zauberflöte, Serpina – La serva padrona, Madame Herz – Der Schauspieldirektor, Olympia – Les Contes d’Hoffmann, Geraldine – A hand of bridge, Amina – La sonnambula, en Susanna – Le nozze di Figaro.
Marike werkte mee aan diverse CD producties en radio- en tv commercials.
Met Mary Lovell vormt Marike een vast duo.

 

De Engelse pianiste, klaveciniste Mary Lovell heeft naar haar conservatorium bachelor en master opleidingen in Australië en in Nederland haar klavecimbelstudie als Uitvoerend Musicus afgerond bij Bob van Asperen aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam. Zij is werkzaam als begeleidster, soliste en kamermusicus, heeft radio en cd-opnames gemaakt, gespeeld in festivals zoals in Utrecht bij het Holland Festival Oude Muziek, in Haarlem, Lissabon en Portugal. Zij heeft gewerkt met diverse ensembles en met de volgende orkesten: Australian Chamber Orchestra, Tasmanian Symphony Orchestra, Sydney Symphony Orchestra en de Taverner Consort of Voices, in Groot Brittanië, Australië, Joegoslavië en Nederland. Zij heeft een aantal prijzen gewonnen, waaronder eerste prijzen in het Newcastle Keyboard Festival (1989, 1990 en 1991), en als finaliste bij het Festival van Vlaanderen te Brugge (1995 en 1996). De afgelopen 20 jaar is zij zeer actief als begeleidster en kamermusicus en heeft als freelance begeleider in piano en clavecimbel gewerkt bij het koorenhuis te Den Haag en Codarts te Rotterdam.  Ze heeft  zang masterclasses begeleid voor Engels pianist Robin Bowman en zangers  Richard Jackson en Michael Chance.

 

Toegang € 10,- Kinderen tot 12 jaar € 5.-

Kaarten zijn verkrijgbaar via de volgende mogelijkheden:

  1. Kaartverkoop bij entree (contant, graag gepast)
  2. U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer: NL 34 RABO 0154 4559 38    t.n.v. Stichting CNME Hemmen m.v.v. “concert 18 september, uw naam en woonplaats
  3. Vervolgens mailt u naar de concertcommissie dat u betaald heeft.  e-mail: concerten@hervormdegemeentehemmen.nl   m.v.v. “concert 18 september, uw naam en woonplaats”

Bij de ingang van de kerk, hebben wij een lijst waarop uw naam vermeld staat, de kaarten liggen voor u klaar.

De kaarten zijn geen plaatsreserveringen. Komt u op tijd. De kerk is open om 14.30 uur.

 

U kunt voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch tegenover de kerk bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 19,50. Voor het reserveren kunt u mailen naar info@brasserieheerlijkheid.nl

of bellen naar 0488 84 91 72.

 

Meer informatie over de concerten vindt u op de website van de kerk www.hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten en de website www.cnmehemmen.nl

 

N.B.  Als door de overheid de coronamaatregelen worden verscherpt en er geen verbod komt op cultuurevenementen, wordt het concert verplaatst naar de aula van het Heldring Pierson College in Zetten, Mammoetstraat 1-3 6671DL.

Kijkt u altijd even op de website voor u naar het concert gaat.

 

Wij wensen u een mooi concert toe

De concertcommissie Stichting CNME Hemmen

Dineke Hendriks

Chris Raats

Albert Dekker

 

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.