Ook dit jaar is het weer gelukt een drietal concerten te organiseren in het sfeervolle Hervormde Kerkje van Hemmen

Op zondagmiddag 29 maart 2020 om 15.00 uur zal het eerste concert worden gegeven door:

 

HELAAS IS DIT CONCERT AFGELAST, MOGELIJK KAN HET VERZET WORDEN NAAR DE HERFST VAN DIT JAAR

VOLG HIEROVER DE INFO OP DEZE WEBSITE

 

 

Het Ensemble Romancero:

Mirjam Wesselink de Barrientos  sopraan                                                                           

Michael Benedik gitaar

Rodrigo Barrientos percussie en voordracht (met beelden)

 

Programma

Floris en de Blancefloer

Van alle verhalen over de Liefde die door de eeuwen heen in onze heugenis bewaard zijn gebleven, zijn er die zo markant zijn, dat hoewel stokoud, zij zich nog altijd vol van levenslust en veerkracht voortbewegen door ruimte en tijd. Één daarvan is het verhaal van Floris die de wereld trotseerde en doorkruiste voor zijn geliefde Blancefloer. Hij, een jonge kroonprins van Moorse afkomst en zij, een mooi dienstmeisje van Christelijke huize.

Website: https://www.ensemble-romancero.eu/floris-ende-blancefloer/

                                   

Een liefdesroman met Oosterse pracht & het Tapijt van Assenede.

Muzikale vertelling van dit eeuwenoude en wijd verspreide liefdesverhaal dat lange tijd Europa en omstreken in zijn greep hield. Het vertelt over een verboden liefde die toch mogelijk werd, gedreven door volharding, pijn en smart maar boven alles door elkaars liefde en hartstocht.

Het wordt gezongen en voorgedragen maar ook getoond met de projectie van het adembenemende Tapijt van Assenede, gemaakt door een groep gepassioneerde borduursters uit een klein dorpje in België.

Zij hebben ter ere van hun dorpsgenoot en de schrijver van dit verhaal, Diederic van Assenede, 90 panelen geborduurd die het verhaal verbeelden en stapsgewijs tonen in de traditie van de middeleeuwse tapijten. Diederic van Assenede vertaalde deze romance zo’n 750 jaar geleden uit het Frans en was daarmee de eerste die dat deed in de Nederlandse taal. De borduursters uit Assenede zijn vijf jaar geleden begonnen en hopen komend jaar klaar te zijn.

Een aantal van de taferelen zullen deze middag daadwerkelijk te  bewonderen zijn. Samen met de muziek van het ensemble Romancero zal deze een ervaring zijn die je niet mag missen.

Concertkaartjes en concertlunch

U kunt voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid, Kerkplein 10 in Hemmen. De kosten hiervoor zijn € 19,50. (exclusief kaartje)

Voor het reserveren van kaartjes  of de concertlunch kunt u mailen met info@brasserieheerlijkheid.nl of bellen naar 0488-849172

De toegangskaartjes kunnen voorafgaand aan het concert ook bij het kerkje worden aangeschaft. De kaartjes kosten 10,- euro p.p.  CJP-houders en kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.