Natuur

Het Landgoed Heerlijkheid Hemmen heeft een oppervlakte van ca. 700 ha. Het bestaat uit een park, bossen en agrarische grond, die veelal op biologische wijze wordt bewerkt.

In dit gebied is veel ruimte voor natuur, zowel voor flora als voor fauna.

Wilt u een keer met een groep vrienden, familie of collega’s eropuit? CNME Hemmen biedt diverse wandelingen aan over het landgoed met een deskundige gids, die u en uw gasten van alles vertelt over de omgeving (historie en/of natuur). De kosten hiervoor zijn € 20,- per groep. Voor aanvraag of meer informatie kunt u een mail sturen naar info@cnmehemmen.nl.

Daarnaast heeft CNME Hemmen twee wandelroutes van ca. 5 kilometer en een fietsroute van 20 kilometer ontwikkeld. De informatieve boekjes met deze routes zijn gratis verkrijgbaar bij winkel Soesa op het kerkplein in Hemmen. Ook vindt u daar het prachtige fotoboek van Jannemieke Termeer, voor slechts € 5,- te koop. Daarmee steunt u gelijk deze vrijwilligersorganisatie.

Regelmatig worden begeleide natuurwandelingen en cursussen voor zowel kinderen als voor volwassenen georganiseerd. Het overzicht met alle activiteiten vindt u op deze website van CNME Hemmen.

Kasteeltuin _MG_6012   Zomer__MG_0887