Zo 23/6: Sfeervol concert met Duo Flor de Tilo

Zondag 23 juni 15.00 uur

Sfeervol concert in de kerk van Hemmen, Kerkplein 1

Duo Flor de Tilo

 

 

 

Elske te Lindert  orgel

Johan van der Linden  saxofoon

 

 

Zij vertolken werken van Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn en Woldemar Bargiel

 

 

 

 

 

 

 

Duo ‘Flor de Tilo’

Elske te Lindert (orgel en sopraan) en Johan van der Linden (saxofoon) leerden elkaar kennen in de muziek en voelden vanaf het eerste moment een sterke verbondenheid met elkaar. Samen musiceren, samen lesgeven, het ging allemaal vanaf het eerste moment met een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Het stel is heel gelukkig in de liefde en voelt een sterke behoefte om dit gevoel van harmonie ook via de muziek met de luisteraar te delen. Zo gauw beide musici samen zijn ontstaat er iets, in de muziek, en tussen mensen. Ze zetten samen de wereld in bloei. Daar ligt de oorsprong van de naam: beiden hebben een naam die komt van de lindeboom. En die boom staat volop in bloei! ‘Flor de Tilo’ betekent dan ook Lindebloesem.

 

Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Koordirectie studeerde ze in Maastricht bij Ludo Claesen.

Als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem. En in 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem.

Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en volgde lessen bij Johannette Zomer. Ze trad op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble ‘Il Canto di Rame’. (www.ilcantodirame.eu)

 

Met dit ensemble maakte ze een CD in 2016. Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en in het verleden voor de Nederlandse Reisopera. Samen met haar man Johan van der Linden (saxofoon) vormt ze het duo ‘Flor de Tilo’ (http://johanvanderlinden.com/flor-de-tilo.html) In dit duo speelt ze orgel en piano en zingt ze, al naar gelang wat het repertoire vraagt.

Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble, Kamerkoor Decamerone, het Monteverdi Kamerkoor Utrecht en van de Catharinacantorij. Van 2003 tot 2019 was ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven. Deze studiedagen zijn onder VIERkamp verder gegaan en ze is hier nog altijd de eindverantwoordelijke. In 2022 studeerde ze summa cum laude af voor haar master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht.

(www.elsketelindert.nl)

 

Johan van der Linden (1961) studeerde in 1983 af voor Uitvoerend Musicus Saxofoon bij Ed Boogaard aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Volgde masterclasses bij o.a. Iwan Roth, Daniel Defayet, Frederik Hemke, Francois Daneels. In 1982 richtte hij samen met zijn collega’s, André Arends, Arno Bornkamp en Willem van Merwijk het Aurelia Saxofoonkwartet op. Dit Saxofoonkwartet is uitgegroeid tot één van de toonaangevende kamermuziekensembles in de wereld. Het Aurelia heeft 9 cds op zijn naam staan en vele buitenlandse tournees naar o.a. Ierland, Duitsland, Canada, Indonesië, Amerika en Japan. In 2013 heeft Johan na 31 vruchtbare jaren het kwartet verlaten. Van 1982 t/m 1990 was Johan van der Linden aangesteld als Saxofonist van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Naast zijn werk als hoofdvak docent Saxofoon aan het Conservatorium in Zwolle (ArtEZ), Utrecht (HKU) en Rotterdam (Codarts) is Van der Linden werkzaam als freelance saxofonist bij: Koninklijk Concertgebouw Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest.

Johan is kernlid van het Nederlands Blazers Ensemble.

Naast de drukke speel- en lespraktijk en masterclasses over de hele wereld houdt Van der Linden zich ook bezig met het ontwikkelen van nieuw repertoire bij de uitgevers, Molenaar Edition, Donemus, Tierolff muziekcentrale en G.M.F.

Met de pianist Henry Kelder heeft hij een duo dat zich richt op speciaal voor het duo geschreven nieuwe muziek ondergebracht bij Matching Arts.

Samen met zijn vrouw Elske te Lindert vormt hij het duo ‘Flor de Tilo’.

Johan was Splendoriaan van het eerste uur. De plek waar kunstenaars en publiek elkaar inspireren.

Johan is endorser van Selmer saxofoons, Silverstein, LeFreque and D’addario.

(www.johanvanderlinden.com)

 

Kaartverkoop

Toegangsprijs €10,=, kinderen tot 12 jaar €5,=

Kaarten zijn verkrijgbaar via de volgende mogelijkheden:

        1. Kaartverkoop bij entree (contant, graag gepast)

2. U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer: NL34 RABO 0154455938

t.n.v. Stichting CNME Hemmen m.v.v. “concert 23 juni 2024, uw naam en woonplaats”

 3. Vervolgens mailt u naar de concertcommissie dat u betaald heeft.

E-mail: concerten@hervormdegemeentehemmen.nl

m.v.v. “concert 23 juni 2024, uw naam en woonplaats”

          Abonnementhouders: vrije toegang.

Bij de ingang hebben wij een lijst waarop uw naam vermeld staat, de kaarten liggen voor u klaar.

De kaarten zijn geen plaatsreserveringen. Komt u op tijd. De kerk is open om 14.30 uur.

 

U kunt voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch tegenover de kerk bij Brasserie Heerlijkheid.

De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 19,50.

Voor het reserveren kunt u mailen naar info@brasserieheerlijkheid.nl
of bellen naar 0488 84 91 72.

 

Wij wensen u een mooi concert toe

De concertcommissie Stichting CNME Hemmen