ZO 30/6: QR-code wandeling voor jong en oud

 

Jubileumwandeling CNME Hemmen op 30 juni

 

In 2009 is de Stichting Cultuur Natuur Milieu Educatie (CNME) door een viertal natuurliefhebbers opgericht met als belangrijkste doel leerlingen van de basisscholen in de gemeente Overbetuwe kennis te laten maken met de Natuur. Dankzij de medewerking van veel vrijwilligers/gidsen zijn dan ook de afgelopen 15 jaar veel verschillende schoolgroepen naar Hemmen gekomen om daar zelf te kunnen ervaren wat de Natuur zoal te bieden heeft. Naast de schoolexcursies organiseren wij ook voor volwassenen diverse activiteiten. In de maand mei waren dat een lezing over waterbeheer en op Hemelvaartsdag een vleermuizen- en vogelexcursie. Verder organiseren wij regelmatig kerkconcerten en ook het hele jaar door activiteiten voor kinderen o.a. het Kabouter pad.

Nu we dit jaar 15 jaar bestaan willen we op zondag 30 juni van 14.00- 17.00 uur een bijzondere feestelijk activiteit organiseren voor jong en oud.

Voor eenieder een mooie gelegenheid om kennis te maken met het CNME in het mooie Hemmense Bos. Het betreft een door ons ontwikkelde, bewegwijzerde wandeling van in totaal ongeveer 3,5 kilometer met als startpunt het Dorpshuis De Oude School Kerkplein 4 Hemmen. Middels QR- codes, af te lezen op de routepaaltjes, kan je op bepaalde plekken informatie krijgen over de Natuur, Historie en Cultuur. Verder zijn er op de route diverse interessante “stops” o.a. bij de bijenstal en de kasteeltuin waar de deelnemers naast informatie ook een consumptie wordt aangeboden. Ook zijn er onderweg nog diverse activiteiten  voor kinderen al of niet begeleid door onze gidsen. Het eindpunt van de wandeling is weer in de Oude School, onze standplaats, met een hapje en een drankje. Deze wandeling kan “zelfstandig” in kleine groepjes, bijvoorbeeld een gezin met kinderen, worden gelopen aan de hand van een soort routebeschrijving. Het vertrek vindt plaats tussen en 14.00 en 15.00 uur en kan je zelf bepalen, waarbij we ervoor zorgen dat er een gespreid vertrek plaatsvindt.

Aan deze feestelijke activiteit zijn geen kosten verbonden maar we stellen het wel op prijs als u zich vooraf aanmeldt via info@cnmehemmen.nl 

Wij zien u graag op zondag 30 juni bij het Dorpshuis “de Oude School” in Hemmen.

Bestuur CNME Hemmen

 

 

Groentetas - Heerlijk Hemmen